HAKO készitő naplója

Sokan rosszul értik japán nőket.

2016. május 01. 16:42 - Mimichan

Úgy érzem, hogy nem csak magyarok, hanem sok külföldik rosszul értik japán nőket. Ma japán nőkról szeretnék irogatni.

 

Azt mondják hogy, japán nö helyzete nem olyan jó, az jelenti, hogy kevés cég vezető van, és nehéz epiteni karriert.
Ez igaz.

Sok külföldik azt hiszik, hogy japán nők mindig ferfik mögött setálnak és mindig igent mondnak a ferfiaknak. Ez nem teljesen igaz, és erról is tudok magyarazzni nektek.

 

De én csak arról tudok irni, amit én gondolom. Nem biztos, hogy mási japánok is igy gondolnak, de ez az en veleményeim.

 

 

wife.jpg

 

Elsősorban, azt kell tudni, hogy japán nők nem hülyék.

 

Az igaz, hogy Japánban nőknek nehéz épiteni jó karriert, de ez japán nők miatt is.

Sok japán nők abbahagyak a munkat, ha lehet (nem mindenkinek lehet), amikor ferjhez mennek (ha meg nincs gyereke, akkor is.)
Sokán úgy magyarazznak, hogy azzert kell abbahagyni a munkat, mert sokat kell dolgozni otthon, és támogatni kell a ferjet. Nekik az fontos hogy a ferjnek jól érzenn magat otthon a munka után.
De ez csak egy mentség.

 

Egyszerűen, ők nem akarnak a mukahelyen dolgozni!!

 

Otthon akarnak maradni, és aludni, amikor akarnak!
Tény, hogy amiután a ferjek indulnak a munkahelyre, vissza mennek az ágyra, és tovabb aludnak. Ezt sokán csinaljak.

Sok japán lányok (NEM minden lányok) azt almodnak, hogy a házasság után otthon maradni, és hetente kétszer tanfolyamra járni napközben (nyelv iskola, főzés iskola, zene iskola...stb), és szép kávéhazba járni a barátnőkkel.

Persze, nem minden feleség ezt tud csinálni, de ha mesz káveházba napközben, rengeteg háziasszonyok ott vannak.

Egy szóval, ők is hasznaljak ezt a szokást, és senki nem szólnak nekik rosszul.

De viszont, emiatt, azoknak nehéz, akinek akar jó karriert epiteni. Mert sok ferfi azt hiszik, hogy nők nem tudjak dolgozni mint ferfiak.

Most csak szerencse feleségekról irtam. Penz miatt nem minden nő tud abbahagyni a munkat, és persze, vannak olyanok, is, aki szeretik a munkat és tovább akarnak dolgozni.

 

Másik pedig, arról is szeretnék irni, hogy az nem telyesen igaz, hogy japán nők mindig ferfiak mögött setálnak és mindig igent mondnak a ferfiaknak.

 

Arról irok hogy van parkapcsolatban.

Japánban sok nők úgy segitnek a ferfiaknak, hogy ferfinek érzee magukat.
Nyilvánosan úgy viselkednek japán nők, hogy mindig egyetérnek a ferjevel, ezért mindig igent probálnak mondani, és sokat mosolyogni, amikor idegenekkel együtt vannak.

De viszont otthon, sokan tudnak erőssebb lenni mint ferjek.
Amikor senki nem látja őket, akkor sokat panaszkodik a ferjének ami nem tetszett, és ha kell, csúnyan is tud beszélni vele.
Csak ezt nem mutatnak másiknak, és igy vezetnek a ferjeket is.

Voltam olyan a helyszinen, ahol egy magyar pár kezd vitatkozni amikor sokan voltak körülötte.
Mindenkinek kellemetlen volt. Ilyesimi soha nem csinál japán nők. Tudunk inkább csendben maradni, és ez mindenkinek jó, szerintem.

Szovál, japán nők nem hülyek.
Csak ezt nem látja sok külföldik, és meg mindig rosszul értik őket.

Nem tudom milyenek a magyar nők, de ha ferfi lennék, én is akarok egy japán feleséget.  :)))

7 komment
Címkék: Japán

A bejegyzés trackback címe:

https://hakohandmade.blog.hu/api/trackback/id/tr18675142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marha2 2016.05.02. 10:08:24

Az utolsó mondatoddal egyet tudok érteni, én is szeretnék egy japán feleséget :D szívesebben élnék úgy, hogy a párom otthon marad, van ideje gyereket nevelni és a háztartással foglalkozni. A nyugati mintát követő családoknál én az veszem észre, hogy lehet több pénzük van, de a gyerekeikkel nem tudnak foglalkozni, pedig ez nagy hiba.

Mimichan 2016.05.02. 18:15:57

@marha2: Az anyukam generaciójában nagyon sok nő otthon marad. Akkor jó volt a japán gazdaság. Most mar ott is nehéz lett, ezért sok nő probál keresni olyan tarsat, akinek elég penze van. Ha nekem a gyerek lenné, inkább kint akarok dolgozni, mert nem akarok itthon maradni a gyerekemmel ketten. A saját penzt akarok keresni, és azzal utazni a csaladommal. :D

Thrixyyy 2016.05.29. 19:50:33

Sajnos Magyarországon az az általános, hogy két ember fizetése elég ahhoz, hogy egyáltalán egy házat, autót fenntartsanak. Hogy családot is alapítsanak az már tényleg csoda. Itt nagyon ritka az olyan fizetés amiből egy egész családot el lehet tartani, és az a férfi aki megteheti, sokszor megcsalja a feleségét, mert úgyis keveset vannak együtt.

Mimichan 2016.05.30. 18:42:14

@Thrixyyy: Igen, kicsi koromban, sok anyuka otthon volt gyerekkel, de most mar ott is nehézebb lett. Ezért sok lány inkább ezt az életet akar, bár nem mindenki sikerul. De ennek van rossz oldala is. Sok nőnek problema lesz, ha elválnak. Nehéz munkat talalni ezeknek a nőknek, mert kevesebb a munka tapasztalat, ezért csak egyszerú munkat tudnak talalni.

Thrixyyy 2016.06.04. 03:14:49

@Mimichan: Vagy keresnek egy másik férfit aki jól tartja. Nem látszik az idő az arcotokon, így lehet kicsit könnyebb is letagadni pár évet. :D

Hetényi Levente 2017.05.15. 12:44:02

Én boldog életet tudok biztosítani egy japán nőnek. Ha van 35-40 év közötti korú magányos japán nő, aki magyarul is tud, ha megismerkedünk, és összeillünk, feleségül veszem, és boldogok leszünk.

Szegvari Kálmán 2019.01.02. 12:05:34

Szerbusz Hakko!
Nagyin tetszik Hakko, mit a japán feleségekről írsz. Tapasztalom , hogy a vietnami feleségem sem csinál cirkuszt idegenek előtt. Igazad van nem hülyék csak egész egyszerűen más kultúrában nevelkedtek fel. Átszoktatni egy európaira nem könnyű de lehet.Idő kell hozzá , hogy itt minden más mint otthon. Biztos jó lenne látni belülről japán családot vagy egy feleséget :). Nagyon vonzó kívülről ez a kultúra és a sok mosolygó arc mögé látás.
Röviden ez is egy remek kis kedves blog tőled.
Az orvosi és kórházi anyag is nagyon tetszett jók a meglátásaid.
Szerbusz.
süti beállítások módosítása